Йога пози за отслабване

Свалянето на излишни килограми изисква много отдаденост, ангажираност и дисциплина. Много от нас искат да отслабнат, пробваме различни диети, тренировки, опитваме всякакви упражнения, както и йога, но често някъде по пътя губим надежда, отегчаваме се и се предаваме. Порочният кръг продължава – тялото много бързо се настройва към физическа пасивност- следващия път, когато се включиш в активна тренировка – на тялото му отнема повече време да се приспособи. Което означава че, за да постигнеш целта си и отслабнеш, ще трябва да положиш повече усилия. Трябва да го понесеш докрай, ден и нощ, да се бориш със скуката, да се опълчиш на ленивостта, за да обереш плодовете на своя труд. След известен период от време, гледайки се в огледалото, ще се усмихнеш.

Йога може да ти помогне да отслабнеш. А най-ценното е, че след тренировка те оставя по-свеж и по-енергичен, отколкото си бил преди. Йога, считана за повече от аеробни упражнения, изгаря по-малко калории по време на тренировка, в сравнение с други изморителни тренировки, които са също толкова ефективни. Но йога има своите „сладки“ начини да премахне излишните тлъстините. Процеса е бавен, но плавен – „изрязва“ натрупаните мазнини, както нож реже масло. Нека да разгледаме най-добрите асани, които могат да ти помогнат да се отървеш от тях.

Поздрав към слънцето: комплекс от 12 пози обединени в поредица, наречена Поздрав към слънцето. Съчетание от най-добрите асани(пози) в йога. Комплексът работи върху цялото тяло, особено върху големите мускулни групи. Ако си начинаещ може да започнеш с няколко кръга и постепенно да увеличаваш броя им. Известен като цар на асаните, комплекса помага да намалиш теглото си.

Поза Войн: укрепва прасците, бедрата, краката и глезените, тъй като телесното тегло се прехвърля върху бедрата чрез привеждане напред. Стимулира коремните органи, които помагат за увеличаване на издръжливостта- подслилена, тя ти помага да продължиш за по-дълъг период от време.

Поза Кобра: работи върху гръдния кош и областта на гърба. Тази поза на „отворено“ сърце ти помага да вдишваш дълбоко, в резултат на което по-наситена на кислород кръв се изпомпва към различни части на тялото. По-обогатената на кислород кръв помага за изгаряне на мазнините. Помага и за укрепване на седалищната област.

Поза Лък: повече от йога за напреднали поза, която не само помага за изгаряне на мазнини, но и укрепва ръцете и краката. Можеш да почувстваш напрежението в коремната област по време на изпълнението й. То ти помага да се отървеш от натрупаните мазнини в тази област. Продължителното практикуване на тази асана води до допълнително стопяване на излишни коремни мазнини.

Навеждане настрани: да се работи редовно върху мускулите в областта на стомаха, е толкова важно, колкото и да се работи над друга група мускули. След определена възраст тялото спира да расте и започва натрупване на мазнини в областта на стомаха. Страничните усуквания помагат да се стопят „любовните дръжки“. Може да не изгориш много калории, но служат като инструмент за загуба на сантиметри от обиколката на ханша. Не се учудвай, ако се наложи да сложиш колан на панталоните ти, следващият път може да са ти широки.

Тези пози могат да сътворят чудеса с тялото ти, но както вече бе споменатото- загубата на тегло е комбинация от много други фактори, които не могат да бъдат избегнати. Дисциплина в съчетание с подходящи хранителните навици могат да ти помогнат да извървиш дългия път към така мечтаното тяло.