Уютно пространство за Йога?! Ето как…

Почти всеки, който практикува Йога и познава нейното благотворно въздействие върху тялото и ума, мечтае тайно или явно за едно специално място у дома – едно уютно, вдъхновяващо и умиротворяващо място за лична среща с Йога. И въпреки, че не е задължително да разполагаш с подобно пространство, за да напредваш в Твоята практика, Ти предлагам няколко полезни съвета, които ще Ти помогнат да създадеш перфектната Йога атмосфера у дома!

buddha yoga staia relaks moderno yoga prostranstvo buddha
Ако не си сред щастливците, които разполагат с цяла стая специално за Йога и медитация, е достатъчно да избереш някой тих, свободен ъгъл у дома, където да разгънеш Йога-постелката си. Остави я там и не я прибирай ако е възможно. Нека тя Ти напомня за себе си и подсилва дисциплината Ти, подканвайки Те към практика. Постави пред нея нещо красиво като например някое растение с големи, зелени листа, някой изискан, старинен свещник или малък, самоделен олтар, който да украсиш със свещи, камъни, клонки, цветя, картини на духовни водачи и изобщо с всичко, което Те вдъхновява и Те потапя в подходящото настроение за медитация и Йога.

mala yoga gorgeous yoga shiva om buddha gorgeous yoga

buddha aromatni klechki gorgeous yoga
Добре е да боядисаш стените на Твоето Йога пространство в цвят, който излъчва спокойствие и хармония. Подходящи са лавандуловото, както и нежните, меки нюанси на зеленото, синьото и жълтото. Можеш да украсиш стените с подходящи картини като енергитизиращи мандали, вдъхновяващи цитати или красиви броеници от естествени материали, но внимавай да не ги претрупаш, защото, както знаеш, стената може да ти бъде стабилна опора при изпълнението на определени асани.

buddha sveshti yoga

cvetia dekoracia mala yoga

eterichni masla yoga aromati
Както цветовете, така и светлината оказват силно емоционално и психологическо въздействие върху човека. Колкото по-децентна и приглушена е светлината, толкова по-отпускаща и релаксираща е атмосферата в помещението. Възползвай се от това знание и обгради Твоето Йога пространство със свещи и лампи от солни кристали, за да укротиш и успокоиш претоварения от ежедневна рутина ум. За това ще Ти помогнат също кристалите и полускъпоценните камъни. Ако не обичаш дима и мириса на индийските пръчици, то тогава можеш да се възползваш от благотворния аромат на подбрани според нуждите етерични масла. Избирай винаги онези, които са с гарантирано качество, макар да са по-скъпи от конвенционалните. И за да стане Твоето Йога пространство още по-уютно, можеш да го аранжираш с мек килим, пухкава завивка за релаксация и удобни възглавници за пода, които да използваш по време на медитация, за да остане гърбът Ти напълно изправен.
Една малка библиотека или лавица с интересни, увлекателни книги ще изпълни Твоето Йога пространство с още повече устрем и вдъхновение. Пропуснах ли нещо?! Може би. Но Ти знаеш чудесно, че всичко, което Ти дойде на ум и има стойност в Твоя емоционален свят, със сигурност има и място в Твоето Йога пространство. Аранжирай! Практикувай! Радвай се! Бъди!

yoga staq vkushti sveshi yoga postelka dekoracia

tubetski kupi yoga zala

lampa lavandula yoga prostranstvo

sveshti aromatni relaks

Автор: Галина Джендова